We delen graag onze ervaringen en kennis die we hebben met u. Ieder mens, oud of wat minder oud is immers een leven rijker en vaak wat fysieke eigenschappen armer.  Ons lijf verslijt, maar onze geest rijpt zich.  We leren en groeien elke dag in ons leven. En we kunnen leren  van elkaar, en daardoor groeien, in wie we zijn , en in wat we willen zijn voor de ander.

Heel concreet kan dat betekenen dat je  je persoonlijk wilt ontwikkelen. Het kan ook betekenen dat je vooral naar handvatten zoekt, een manier of een werkwijze waarmee je beter, meer of anders van betekenis kunt zijn voor  mensen  voor wie je er wilt zijn. Of je nu zorgverlener of dienstverlener bent. coach, therapeut of mantelzorger.

Tuys is een coöperatie van professionals die ieder vanuit eigen persoonlijkheid, expertise en ervaring met name begeleiding bieden aan ouder wordende mensen met een toenemende hulpvraag. Dit kan van alles zijn; hulp bij het huishouden, bij het eten koken, naar de kapper gaan of de tandarts. We bezorgen warme maaltijden, schone was, maar we bieden vooral aandacht, comfort en ondersteuning, zeker als er sprake is van ( beginnende) regieverlies.

Wat leren we hiervan? Dat er veel sprake is van verlies van glans in het leven, verlies van grip op het leven. Dat oog hebben voor levensvragen misschien nog wel belangrijker is dan de zorg die je biedt. Dat werkelijk contact maken best moeilijk kan zijn, omdat het van je vraagt je werkelijk te verbinden met het lot van de vrouw of man voor wie je zorgt of begeleidt. En dat dat verder gaat dan  het stellen van praktische vragen. We bieden workshops “Grip en Glans” en trainingen “Grip op je Gesprek” aan, coaching en  leer-bijeenkomsten

Voor kinderen geldt hetzelfde; zij leren en groeien letterlijk. Daarin hebben wij als volwassenen een verantwoordelijkheid om onze kinderen in hun groei en ontwikkeling zo goed mogelijk te begeleiden. Er voor ze te zijn en hulp en ondersteuning te bieden.  Of je nu moeder of vader bent, oom, tante , buurvrouw, therapeut, gezinscoach, leerkracht, docent of sportinstructeur.

De gezinscoaches van Tuys gaan uit van een systeemgerichte benadering van het gezin als geheel, waarin het kind zijn of haar plek heeft: een oudste kind, een  jongste kind, alleen dat maakt al verschil. De gezinsomstandigheden, de omgeving van het gezin en de geschiedenis  de toekomst van het gezin. Dat hangt allemaal met elkaar samen. Onze systemische aanpak en inzichten delen we graag met u. We bieden “opstellingen van het verlangen”, workshops NLP en cursussen “Gezond Groeien”.